Omáčka Béarnaise
45 min.
Ingredience
- 150gramůMáslo čerstvé
- 2kusyŠalotka
- 100mililitrůVíno bílé
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 3lžíceOcet vinný
- 3kusyVaječný žloutek slepičí
- 40gramůKerblík
- 40gramůEstragon
- 220mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
241 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
19 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
952 mg
Cukr
184 mg
Postup přípravy
- 1Máslo pomalu rozpustíme, až je vlažné.
- 2Do hrnce dáme na mírném ohni vařit nadrobno nakrájenou šalotku, sůl, pepř, víno a ocet. Když se tekutina vyvaří, dáme směs vychladnout. Přidáme 2 lžíce studené vody, nasekaný kerblík a estragon, žloutky a ve vodní lázni asi 80°C teplé šleháme metlou, až žloutky vypění a směs získá hustotu normální omáčky. Hrnec odstavíme z plotny a do omáčky za stálého míchání přiléváme rozpuštěné máslo.
- 3Omáčku nejlépe uchováme při teplotě 40°- 50°C. Hodí se ke všem masovým minutkám.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.