Omáčka Beurre blanc

15 min.
Francie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
394 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
36 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
100 mg
Cukr
480 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V kastrůlku přivedeme k varu bílé víno spolu s oloupanou, nasekanou šalotkou, petrželkou, celým pepřem a bobkovým listem. Zvolna povaříme asi 5 minut a odstavíme z plotny.
  • 2
    Odvar procedíme přes jemný cedník do ohnivzdorné misky. Položíme ji nad kastrol s mírně vroucí vodou tak, aby se dno misky nedotýkalo hladiny. Za stálého šlehání vmícháme studené máslo nakrájené na kostky. Když omáčka získá krémovou konzistenci, osolíme ji a opepříme.
  • 3
    Podáváme k pečeným a smaženým rybám nebo k zelenině povařené v páře.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.