Omáčka Beurre blanc
15 min.
Ingredience
- 200mililitrůVíno bílé
- 1kusŠalotka
- 1lžícePetržel - nať
- 1kusBobkový list
- 4kusyPepř černý celý
- 175gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
394 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
36 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
100 mg
Cukr
480 mg
Postup přípravy
- 1V kastrůlku přivedeme k varu bílé víno spolu s oloupanou, nasekanou šalotkou, petrželkou, celým pepřem a bobkovým listem. Zvolna povaříme asi 5 minut a odstavíme z plotny.
- 2Odvar procedíme přes jemný cedník do ohnivzdorné misky. Položíme ji nad kastrol s mírně vroucí vodou tak, aby se dno misky nedotýkalo hladiny. Za stálého šlehání vmícháme studené máslo nakrájené na kostky. Když omáčka získá krémovou konzistenci, osolíme ji a opepříme.
- 3Podáváme k pečeným a smaženým rybám nebo k zelenině povařené v páře.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.