Omáčka Bordeaux

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
217 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
6 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
56 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Červenou cibuli oloupeme, očistíme a nakrájíme na kostičky.
  • 2
    V kastrůlku rozpálíme 10 g másla, přidáme cibuli a orestujeme. Opepříme, osolíme, přidáme tymián, bobkový list a zalijeme 250 ml portského vína. Směs přivedeme k varu a 15 minut vaříme na mírném ohni.
  • 3
    Potom přilijeme zahuštěný zeleninový vývar a vaříme dalších 15 minut. Nakonec omáčku přecedíme, přimícháme zbytek másla a najemno nasekanou pažitku. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.