Omáčka Bordeaux
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule červená
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1kusTymián čerstvý
- 1kusBobkový list
- 300mililitrůVíno portské
- 150mililitrůVývar zeleninový
- 1lžícePažitka
- 25gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
217 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
6 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
3 g
Cukr
56 mg
Postup přípravy
- 1Červenou cibuli oloupeme, očistíme a nakrájíme na kostičky.
- 2V kastrůlku rozpálíme 10 g másla, přidáme cibuli a orestujeme. Opepříme, osolíme, přidáme tymián, bobkový list a zalijeme 250 ml portského vína. Směs přivedeme k varu a 15 minut vaříme na mírném ohni.
- 3Potom přilijeme zahuštěný zeleninový vývar a vaříme dalších 15 minut. Nakonec omáčku přecedíme, přimícháme zbytek másla a najemno nasekanou pažitku. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.