Omáčka gribiche s okurkami
15 min.
Ingredience
- 3kusyVejce slepičí
- 1lžičkaHořčice francouzská
- 375mililitrůOlej olivový
- 125mililitrůOcet vinný
- 1lžícePetržel - nať
- 2lžíceKapary
- 5kusůOkurky nakládané
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžíceEstragon
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
649 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
66 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Vejce uvaříme natvrdo, bílky z nich nasekáme najemno. Žloutky propasírujeme přes jemné sítko, promícháme s hořčicí, ochutíme solí a pepřem. Postupně přidáme olivový olej a poté za stálého míchání vinný ocet.
- 2Nakonec vmícháme vaječné bílky, kapary, nasekané okurky a bylinky.
- 3Omáčka je vhodná ke studeným masům, lze ale použít i k teplému vařenému masu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.