Omáčka gribiche s okurkami

15 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
649 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
66 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vejce uvaříme natvrdo, bílky z nich nasekáme najemno. Žloutky propasírujeme přes jemné sítko, promícháme s hořčicí, ochutíme solí a pepřem. Postupně přidáme olivový olej a poté za stálého míchání vinný ocet.
  • 2
    Nakonec vmícháme vaječné bílky, kapary, nasekané okurky a bylinky.
  • 3
    Omáčka je vhodná ke studeným masům, lze ale použít i k teplému vařenému masu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.