Omáčka ke grilovanému masu
45 min.
Ingredience
- 1decilitrOlej olivový extra panenský
- 1kusCibule
- 3stroužkyČesnek
- 50gramůArašídy
- 1lžíceJaponská sójová omáčka
- 50gramůMáslo arašídové
- 30gramůCukr třtinový
- 1lžíceMeduňka
- 10gramůKoření grilovací
- 10gramůZázvor mletý
- 250gramůKokosové mléko
- 1kusChilli paprička
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 2lžícePomerančová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
543 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
49 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
16 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Arašídy pomeleme na strojku na maso. Na pánvi rozpálíme olej, přidáme oloupanou a na kostky nakrájenou cibuli, oloupaný a na tenká kolečka nakrájený česnek, nastrouhaný zázvor, cukr, pomleté arašídy a na slabém plamínku restujeme 10 minut.
- 2Chilli papričku drobně nasekáme, přimícháme k ostatním surovinám, nalijeme sójovou omáčku, vmícháme máslo, med, kokosový krém, vymačkáme šťávu z 1 ks pomeranče, zamícháme, ochutnáme a podle vlastní chuti přidáme grilovací koření, sůl, pepř. Dále pokračujeme ve vaření na slabém ohni ještě 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.