Omáčka Madeira
60 min.
Ingredience
- 70gramůŠunka dušená
- 30gramůCeler bulvový
- 2lžícePetržel - nať
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1kusMrkev kořen
- 1decilitrVíno madeira
- 3decilitryHovězí vývar základní
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 8kusůPepř černý celý
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
179 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
8 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nakrájíme šunku, mrkev, půlku petržele a stroužek česneku. Vše osmažíme do červena na másle v pánvi.
- 2Za stálého míchání zapražíme moukou a vmícháme hovězí vývar a víno. Přidáme 8 kuliček pepře.
- 3Necháme vařit asi 30 minut, potom z povrchu omáčky odstraníme omastek a přecedíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.