Omáčka pečená se zeleninou
220 min.
Ingredience
- 1kusMrkev kořen
- 100gramůCeler bulvový
- 1kusCibule
- 1lžíceRozmarýn čerstvý
- 2gramyPepř červený celý
- 3lžíceOlej olivový
- 150mililitrůVíno bílé
- 100gramůPetržel - nať
- 1kusTelecí kosti
- 1lžíceHříbky čerstvé
- 50gramůSmetana 16% (pochoutková)
- 1špetkaSůl
- 500mililitrůZvěřinový vývar
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
142 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
7 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Zeleninu očistíme a nakrájíme.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, na kterém osmahneme připravenou zeleninu a kost, přidáme rozmarýn a pepř, když se na pánvi vytvoří hnědý výpek, zalijeme směs vínem a fondem.
- 3Do směsi vhodíme houby a vaříme zhruba 170 minut.
- 4Směs přelijeme přes síto a do čisté omáčky vlijeme smetanu, dochutíme solí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.