Omáčka pěnová k zeleninám
20 min.
Ingredience
- 1kusCitrony
- 50gramůMáslo čerstvé
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 5gramůPetržel - nať
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 2lžíceSmetana 33% (šlehačka)
- 2lžíceHovězí vývar základní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
156 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
15 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
84 mg
Postup přípravy
- 1V kotlíku ve vodní lázni šleháme žloutky, máslo, citronovou šťávu, zeleninový vývar, sůl a pepř do zhoustnutí.
- 2Potom přidáme nasekanou petrželovou nať. Před podáváním vmícháme do husté omáčky ještě ušlehanou smetanu.
- 3Ihned podáváme. Omáčka se hodí ke květáku, k artyčokům, ke chřestu i k vařeným rybám.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.