Omáčka pěnová k zeleninám

20 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
156 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
15 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
1 g
Cukr
84 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V kotlíku ve vodní lázni šleháme žloutky, máslo, citronovou šťávu, zeleninový vývar, sůl a pepř do zhoustnutí.
  • 2
    Potom přidáme nasekanou petrželovou nať. Před podáváním vmícháme do husté omáčky ještě ušlehanou smetanu.
  • 3
    Ihned podáváme. Omáčka se hodí ke květáku, k artyčokům, ke chřestu i k vařeným rybám.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.