Omáčka s černým rybízovým likérem
25 min.
Ingredience
- 100mililitrůHovězí vývar základní
- 1hrstRybíz červený
- 1lžíceŽelé rybízové
- 3lžíceZakysaná smetana
- 1špetkaSůl
- 2lžíceBalsamico ocet
- 100mililitrůVývar drůbeží
- 4lžíceLikér rybízový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaHořčice Dijonská
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
83 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
2 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
1 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Oba druhy vývaru smícháme s octem a rybízovým likérem, přivedeme k varu a vaříme do zhoustnutí.
- 2Vmícháme zakysanou smetanu a rybízové želé. Ochutíme solí, pepřem a hořčicí.
- 3Omáčku podáváme dozdobenou kuličkami červeného rybízu.
- 4Je vhodná k masu, zejména kuřeti a kachním prsům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.