Omáčka s česnekem a smetanou
35 min.
Ingredience
- 50gramůSádlo škvařené
- 100gramůCibule
- 60gramůMouka pšeničná hladká
- 50gramůČesnek
- 500mililitrůVoda pitná
- 3gramyPepř černý mletý
- 4gramyMajoránka
- 200gramůBrambory vařené
- 50mililitrůOcet vinný
- 10gramůSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
242 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
13 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V pánvi rozehřejeme sádlo, přisypeme polovinu mouky, nadrobno nakrájenou cibuli a usmažíme světlejší cibulovou jíšku. Zalijeme vodou, octem, metlou dobře rozšleháme, osolíme, opepříme, přidáme prolisovaný česnek a povaříme. Do smetany přimícháme druhou polovinu mouky, přidáme do omáčky a dovaříme. Nakonec dochutíme solí, pepřem a majoránkou.
- 2Omáčku podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.