Omáčka s rajčaty a vejci k sardinkám
45 min.
Ingredience
- 40mililitrůBalsamico ocet
- 5gramůBazalka
- 2kusyVejce slepičí
- 1kusSalát Rosso
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 150gramůRajčata
- 5gramůCukr krupice
- 5gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 600gramůSardinka obecná
- 100mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
493 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
45 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Sardinky na břiše nakrojíme a opatrně odstraníme hlavy a páteř. Důkladně opláchneme pod tekoucí studenou vodou a osušíme. Ze salátu vykrojíme košťál a hlavičku nakrájíme na 1 cm silné plátky. Rozložíme je na velký talíř.
- 2Sardinky obalíme v mouce a v horkém oleji je osmažíme dozlatova. Osolíme, opepříme a rozložíme na kuchyňský papír.
- 3Z rajčat vykrojíme stonky, nařízneme je do kříže a ponoříme do vroucí vody. Poté je oloupeme, rozčtvrtíme, odstraníme semínka a dužinu nakrájíme na kostičky. Uvařená vejce oloupeme, jemně nasekáme a smícháme s balzamikovým octem a olivovým olejem. Přidáme rajčata a směs dochutíme solí, cukrem a pepřem. Omáčku ohřejeme. Sardinky rozložíme na salát a pokapeme omáčkou. Ozdobíme lístky bazalky nakrájenými na proužky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.