Omáčka s rajčaty a vejci k sardinkám

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
493 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
45 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
1 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sardinky na břiše nakrojíme a opatrně odstraníme hlavy a páteř. Důkladně opláchneme pod tekoucí studenou vodou a osušíme. Ze salátu vykrojíme košťál a hlavičku nakrájíme na 1 cm silné plátky. Rozložíme je na velký talíř.
  • 2
    Sardinky obalíme v mouce a v horkém oleji je osmažíme dozlatova. Osolíme, opepříme a rozložíme na kuchyňský papír.
  • 3
    Z rajčat vykrojíme stonky, nařízneme je do kříže a ponoříme do vroucí vody. Poté je oloupeme, rozčtvrtíme, odstraníme semínka a dužinu nakrájíme na kostičky. Uvařená vejce oloupeme, jemně nasekáme a smícháme s balzamikovým octem a olivovým olejem. Přidáme rajčata a směs dochutíme solí, cukrem a pepřem. Omáčku ohřejeme. Sardinky rozložíme na salát a pokapeme omáčkou. Ozdobíme lístky bazalky nakrájenými na proužky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.