Omáčka slezinová
50 min.
Ingredience
- 30gramůSlanina vepřová
- 200gramůVepřová slezina
- 60gramůCibule
- 10gramůJíška hotová tmavá
- 2stroužkyČesnek
- 3gramyKmín mletý
- 3gramyPepř černý mletý
- 8gramůSůl
- 3gramyMajoránka
- 400gramůTěstoviny vařené (průměr)
- 1decilitrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
246 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
7 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
887 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Slezinu očistíme a umeleme na masovém strojku. Slaninu nakrájíme na kostičky, cibuli nadrobno, česnek prolisujeme.
- 2V hrnci rozškvaříme slaninu, přisypeme cibuli a osmahneme. Přidáme mletou slezinu, podlijeme trochou vody a dusíme 20 minut. Zahustíme jíškou, osolíme, opepříme, přidáme česnek, majoránku a mletý kmín.
- 3Povaříme ještě 5 minut a odstavíme.
- 4Omáčku podáváme k vařeným těstovinám.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.