Omáčka z bazalky s platýsem
50 min.
Ingredience
- 4lžíceBazalka
- 250gramůTvaroh tučný
- 5lžicCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř bílý
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusCitrony
- 8lžicMargarín
- 800gramůPlatýz - filety
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
463 kcal
Bílkoviny
46 g
Tuky
28 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
1 g
Cukr
201 mg
Postup přípravy
- 1Omyjeme bazalku, necháme okapat, otrháme lístky a dáme do mixéru s tvarohem a 3 lžícemi citronové šťávy. Rozmixujeme na kaši. Poté dáme do misky, osolíme, opepříme a dáme do chladu.
- 2Opláchneme a osušíme rybu. Pokapeme zbylou citronovou šťávou, opepříme a osolíme z obou stran. Rybu obalíme v mouce.
- 3Rozpálíme ve woku 2 lžíce margarínu, osmažíme z každé strany rybu cca 5 minut.
- 4Horkou vodou omyjeme citron a nakrájíme na osminky. Dáme na talíř spolu s rybou a bazalkovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.