Omáčka z červené řepy s křenem k sekané pečeni
50 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 1kilogramVepřové maso mleté
- 50gramůCibulka jarní
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý celý
- 50gramůMajoránka
- 50gramůSlanina vepřová
- 2kusyBobkový list
- 500gramůČervená řepa
- 1kusŽemle tuková
- 50gramůKřen
- 150gramůZakysaná smetana
- 5gramůCukr krupice
- 10mililitrůCitronová šťáva
- 150gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 400gramůZeleninová směs jarní - mražená
- 50gramůHořčice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1159 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
84 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
15 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Žemli navlhčíme ve vlažné vodě, dobře vymačkáme a natrháme na kousky, které v míse smícháme s mletým masem. Cibulky očistíme a bílou část nakrájíme najemno. Zelené části odložíme stranou. K masu přidáme cibuli, sůl, pepř, majoránku, vejce a hořčici, dobře promícháme a utvoříme užší šišku. Troubu předehřejeme na 200 °C. Na dno pekáče položíme slaninu a poklademe sekanou. Zakryjeme a pečeme 20 minut.
- 2Očistíme zeleninu, nakrájíme na kostičky a spolu s bobkovým listem přidáme k masu. Přilijeme šálek vody a pečeme dalších 40 minut. Na posledních 15 minut pekáč odkryjeme. Pečeni zabalíme do alobalu, výpek protlačíme sítem. Jemně nastrouháme asi 100 g červené řepy, zbytek nakrájíme na plátky a prohřejeme je ve výpeku. Nastrouhanou řepu smícháme se zakysanou smetanou a s křenem, přidáme sůl, cukr a citronovou šťávu. Vmícháme ušlehanou šlehačku a pokrm ozdobíme nakrájenou zelenou částí cibulky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.