Omáčka z červené řepy s křenem k sekané pečeni

50 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1159 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
84 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
15 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Žemli navlhčíme ve vlažné vodě, dobře vymačkáme a natrháme na kousky, které v míse smícháme s mletým masem. Cibulky očistíme a bílou část nakrájíme najemno. Zelené části odložíme stranou. K masu přidáme cibuli, sůl, pepř, majoránku, vejce a hořčici, dobře promícháme a utvoříme užší šišku. Troubu předehřejeme na 200 °C. Na dno pekáče položíme slaninu a poklademe sekanou. Zakryjeme a pečeme 20 minut.
  • 2
    Očistíme zeleninu, nakrájíme na kostičky a spolu s bobkovým listem přidáme k masu. Přilijeme šálek vody a pečeme dalších 40 minut. Na posledních 15 minut pekáč odkryjeme. Pečeni zabalíme do alobalu, výpek protlačíme sítem. Jemně nastrouháme asi 100 g červené řepy, zbytek nakrájíme na plátky a prohřejeme je ve výpeku. Nastrouhanou řepu smícháme se zakysanou smetanou a s křenem, přidáme sůl, cukr a citronovou šťávu. Vmícháme ušlehanou šlehačku a pokrm ozdobíme nakrájenou zelenou částí cibulky.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.