Omáčka z červených fazolí
70 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 500gramůFazole
- 20gramůOregano sušené
- 250gramůSmetana jihočeská zakysaná15%
- 150gramůJogurt bílý smetanový
- 2kusyVejce slepičí
- 1decilitrOlej olivový
- 1kusCitrony
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
524 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
23 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
2 g
Cukr
285 mg
Postup přípravy
- 1Od večera ve vodě namočené fazole vaříme přibližně 50 minut, měkké scedíme a necháme vychladnout. Z uvařeného vejce vyndáme žloutek, dáme do misky, vylijeme smetanu. Vychladlé fazole, jogurt, olej, nastrouhanou citrónovou kůru posypeme oreganem, osolíme, opepříme a mixérem rozmixujeme do hladké hmoty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.