Omáčka z dýně
45 min.
Ingredience
- 800gramůDýně
- 1kusCibule
- 1lžičkaTymián sušený
- 2lžíceOlej olivový
- 2,5decilitryVývar zeleninový
- 1kusBobkový list
- 1lžičkaKmín mletý
- 100gramůOlivy černé
- 2lžíceOcet vinný
- 1lžíceMed včelí
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
69 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
3 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Dýni oloupeme, rozkrájíme a dužninu nakrájíme na malé kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Olivy nasekáme nahrubo.
- 2V hrnci rozehřejeme olej, osmažíme na něm krátce cibuli, přidáme kousky dýně a ještě chvíli za stálého míchání smažíme. Pak do pánve přilijeme vývar, přidáme kmín, tymián, bobkový list, opepříme, osolíme a na středním ohni 10 minut vaříme. Pak přimícháme ocet a med a vaříme dalších deset minut.
- 3Když je dýně měkká, vyjmeme bobkový list, směs v hrnci rozmixujeme, omáčku dochutíme pepřem a solí, vmícháme do ní nakrájené olivy a necháme ji ještě krátce prohřát.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.