Omáčka z hovězích jater

70 min.

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
137 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
10 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
472 mg
Cukr
436 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Játra pomeleme na strojku na maso, dáme je ho hrnce, zalijeme vývarem, přidáme nové koření, pepř, hřebíček, česnek, cibuli a necháme vařit asi 50 minut.
  • 2
    Po uvaření vybereme z hrnce zeleninu s kořením a rozmixujeme pomletá a uvařená játra.
  • 3
    Na pánvičku dáme sádlo, přisypeme mouku, zapražíme ji dorůžova a tak zhotovíme jíšku, kterou vysypeme do rozmixovaných jater a pečlivým mícháním, aby se nesrazila, omáčku zahustíme.
  • 4
    Omáčka musí být středně hustá. Nakonec ji dochutíme solí.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.