Omáčka z hovězích jater
70 min.
Ingredience
- 200gramůJátra hovězí
- 1lžíceNové koření celé
- 1lžícePepř černý celý
- 3kusyHřebíček
- 6lžicMouka pšeničná hladká
- 50gramůSádlo vepřové škvařené
- 1,5litryVývar z hovězích kostí
- 1stroužekČesnek
- 1kusCibule
- 1lžičkaSůl mořská
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
137 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
10 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
472 mg
Cukr
436 mg
Postup přípravy
- 1Játra pomeleme na strojku na maso, dáme je ho hrnce, zalijeme vývarem, přidáme nové koření, pepř, hřebíček, česnek, cibuli a necháme vařit asi 50 minut.
- 2Po uvaření vybereme z hrnce zeleninu s kořením a rozmixujeme pomletá a uvařená játra.
- 3Na pánvičku dáme sádlo, přisypeme mouku, zapražíme ji dorůžova a tak zhotovíme jíšku, kterou vysypeme do rozmixovaných jater a pečlivým mícháním, aby se nesrazila, omáčku zahustíme.
- 4Omáčka musí být středně hustá. Nakonec ji dochutíme solí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.