Omáčka z hříbků
50 min.
Ingredience
- 300kilogramůHouby čerstvé
- 1kusCibule
- 2lžíceSádlo škvařené
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 250gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2decilitryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
29518 kcal
Bílkoviny
3827 g
Tuky
477 g
Sacharidy
3904 g
Vláknina
2250 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1V hrnci rozehřejeme 1 lžíci sádla, přidáme umyté na plátky nakrájené houby, které osolíme a pomalu za častého míchání dusíme. Houby podlijeme 2 dl vody.
- 2Na pánvičce zpěníme na zbylém sádle nakrájenou cibuli, kterou přidáme do hrnce k houbám. Smetanu rozmícháme s moukou, vylijeme do omáčky a za stálého míchání vaříme tak dlouho, aby se spojily všechny suroviny, omáčka zhoustla a zůstala pěkné hladká.
- 3Nakonec dosolíme, dopepříme a podle chuti přidáme ocet.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.