Omáčka z máty a fazolí cannellini
70 min.
Ingredience
- 1litrVoda pitná
- 1hrstMáta
- 6kusůCibulka jarní
- 2lžíceOmáčka Tahini
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžičkaKmín mletý
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 175gramůFazole cannellini
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
66 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
3 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
757 mg
Cukr
478 mg
Postup přípravy
- 1Ve velkém množství studené vody necháme přes noc namočené fazole. Poté fazole přecedíme, propláchneme a dáme do velké pánve, zalijeme studenou vodou, uvedeme do varu a necháme vařit na prudkém plameni 10 minut. Poté plamen stáhneme, přikryjeme pokličkou a vaříme, dokud nezměknou.
- 2Fazole přecedíme a dáme do mixéru, přidáme česnek, mátu, jarní cibulky, olivový olej a tahini. Směs mixujeme cca 15 vteřin.
- 3K fazolové kaši přidáme kmín, koriandr, sůl, citronovou šťávu a pepř. Vše promícháme a dáme na 30 minut přikryté na chladné místo.
- 4Omáčku rozdělíme do jednotlivých misek, misku dáme na talíř, a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.