Omáčka z máty a fazolí cannellini

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
66 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
3 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
757 mg
Cukr
478 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Ve velkém množství studené vody necháme přes noc namočené fazole. Poté fazole přecedíme, propláchneme a dáme do velké pánve, zalijeme studenou vodou, uvedeme do varu a necháme vařit na prudkém plameni 10 minut. Poté plamen stáhneme, přikryjeme pokličkou a vaříme, dokud nezměknou.
  • 2
    Fazole přecedíme a dáme do mixéru, přidáme česnek, mátu, jarní cibulky, olivový olej a tahini. Směs mixujeme cca 15 vteřin.
  • 3
    K fazolové kaši přidáme kmín, koriandr, sůl, citronovou šťávu a pepř. Vše promícháme a dáme na 30 minut přikryté na chladné místo.
  • 4
    Omáčku rozdělíme do jednotlivých misek, misku dáme na talíř, a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.