Omáčka z mletého hovězího masa
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 2lžíceOlej stolní
- 3decilitryMléko plnotučné
- 1špetkaMuškátový květ
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 250gramůHovězí maso vařené
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
191 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
11 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
534 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Uvařené hovězí maso jemně umeleme. Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli a mouku, po částech zalijeme mlékem (nebo smetanou) a vymícháme na hladkou omáčku. Zvolna ji povaříme asi 10 minut.
- 2Potom do omáčky vložíme mleté maso, přidáme sůl, koření, podle potřeby zředíme a povaříme. Nakonec přisypeme nasekanou petrželku.
- 3Podáváme s houskovými knedlíky nebo s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.