Omáčka z oliv a estragonu
35 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 3mililitryCitronová šťáva
- 150gramůOlivy černé
- 50gramůMáslo čerstvé
- 125mililitrůDolin - Vermouth
- 250mililitrůVývar rybí
- 1kusRajčata
- 2gramyEstragon
- 1gramSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 30gramůBeárnská omáčka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
219 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
17 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Na másle orestujeme cibulku a nasekané vypeckované olivy. Do orestované směsi z cibulky a oliv nalijeme vermut a rybí vývar. Poté přivedeme k varu a vaříme tak dlouho, dokud se část tekutiny neodpaří.
- 2Mezitím spaříme rajče, sloupneme z něj slupku. Takto připravené rajče nakrájíme na kostičky. Ty přidáme spolu s estragonem do mírně zhoustlé tekutiny. Opět přivedeme k varu. Celou omáčku zahustíme beárnskou omáčkou. Nakonec přimícháme citronovou šťávu. Dle chuti přidáme sůl a pepř.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.