Omáčka z portského vína s nivou

25 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
156 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
7 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
732 mg
Cukr
457 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do kastrolu dáme husí sádlo, přidáme mouku a usmažíme hladkou jíšku. Poté přilijeme portské víno a pokračujeme ve šlehání, dokud omáčka nezhoustne.
  • 2
    Na pánvi rozpálíme olej a orestujeme na něm na kostičky nakrájenou červenou cibuli. Cibuli vložíme do mixéru, přidáme hovězí vývar a rozmixujeme dohladka.
  • 3
    Kastrol s omáčkou z portského vína sundáme ze sporáku a do omáčky postupně vmícháme vývar s rozmixovanou cibulí. Kastrol vrátíme na sporák a ještě asi 3 minuty povaříme. Nakonec do kastrolu přidáme na kostičky nakrájenou nivu, brusinkový džem a za stálého míchání ještě asi 5 minut vaříme.
  • 4
    Osolíme, opepříme, ozdobíme najemno nasekanou pažitkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.