Omáčka z rebarbory

60 min.
Indie

Ingredience

Počet porcí:
30

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
44 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
440 mg
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rebarboru podle potřeby oloupeme, odkrojíme oba konce, omyjeme ji a nakrájíme na plátky asi 1 cm dlouhé. Jednu minutu ji blanšírujeme ve vroucí vodě ve velkém hrnci, vodu scedíme a vylijeme.
  • 2
    Nahrubo nakrájíme oloupaný česnek a očištěnou, semínek zbavenou, chilli papričku a obojí v hmoždíři roztlučeme společně se solí a cukrem. Nasekáme jádra vlašských ořechů a nasucho orestujeme na pánvi.
  • 3
    Blanšírovanou rebarboru dáme do hrnce, přidáme česnekovou směs, restovaná jádra vlašských ořechů, semena černuchy, opláchnuté rozinky; přilejeme portské víno, přivedeme k varu a na mírném ohni dusíme přikryté pokličkou 20 minut. Po 20 minutách do hrnce přisypeme nahrubo nasekané opláchnuté snítky máty. Hotové čatní se podobá uvařené marmeládě.
  • 4
    Čatní plníme do horkou vodou vypláchnutých nebo sterilizovaných sklenic a dobře uzavřeme. Otevřené sklenice uchováváme v chladu.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.