Omáčka z rebarbory
60 min.
Ingredience
- 500gramůReveň (Rebarbora)
- 4stroužkyČesnek
- 1kusChilli paprička
- 4,5lžíceCukr moučkový
- 1lžíceSůl
- 3lžíceOřechy vlašské
- 1lžíceČernucha
- 150gramůRozinky tmavé
- 100mililitrůVíno portské
- 1litrVoda pitná
- 4kusyMáta
Počet porcí:
30Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
44 kcal
Bílkoviny
1 g
Tuky
1 g
Sacharidy
7 g
Vláknina
440 mg
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Rebarboru podle potřeby oloupeme, odkrojíme oba konce, omyjeme ji a nakrájíme na plátky asi 1 cm dlouhé. Jednu minutu ji blanšírujeme ve vroucí vodě ve velkém hrnci, vodu scedíme a vylijeme.
- 2Nahrubo nakrájíme oloupaný česnek a očištěnou, semínek zbavenou, chilli papričku a obojí v hmoždíři roztlučeme společně se solí a cukrem. Nasekáme jádra vlašských ořechů a nasucho orestujeme na pánvi.
- 3Blanšírovanou rebarboru dáme do hrnce, přidáme česnekovou směs, restovaná jádra vlašských ořechů, semena černuchy, opláchnuté rozinky; přilejeme portské víno, přivedeme k varu a na mírném ohni dusíme přikryté pokličkou 20 minut. Po 20 minutách do hrnce přisypeme nahrubo nasekané opláchnuté snítky máty. Hotové čatní se podobá uvařené marmeládě.
- 4Čatní plníme do horkou vodou vypláchnutých nebo sterilizovaných sklenic a dobře uzavřeme. Otevřené sklenice uchováváme v chladu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.