Omáčka z volské oháňky

190 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
814 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
12 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nejdříve očistíme celer, česnek, šalotky a mrkev, omyjeme rajčata, poté vše nakrájíme na kousky. Oháňku opláchneme.
  • 2
    Na rozpáleném oleji opečeme oháňku, přidáme šalotky, česnek, celer, mrkev, nasekanou majoránku, sůl a pepř. Několik minut osmažíme a přilijeme víno. Když omáčka začne bublat, přidáme rajčata, vývar z hovězích kostí a protlak.
  • 3
    Vaříme při mírném ohni cca 140 minut.
  • 4
    Mezitím si v osolené horké vodě uvaříme těstoviny.
  • 5
    Po uvaření omáčky z ní vyndáme oháňku, kterou zbavíme kosti a nakrájenou ji vhodíme do omáčky. Omáčku ještě ochutíme octem, cukrem, solí a pepřem. Znovu prohřejeme a servírujeme jako omáčku k těstovinám.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.