Omáčka z volské oháňky
190 min.
Ingredience
- 1,2kilogramyHovězí oháňka
- 2kusyŠalotka
- 2stroužkyČesnek
- 3kusyCeler řapíkatý
- 2kusyMrkev kořen
- 3lžíceOlej olivový
- 3gramyMajoránka
- 2špetkySůl
- 3špetkyPepř bílý
- 300mililitrůVíno červené
- 800gramůRajčata
- 2lžíceBalsamico ocet
- 1špetkaCukr krupice
- 550gramůTěstoviny konzumní
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 1,5litryVoda pitná
- 100mililitrůVývar z hovězích kostí
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
814 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
12 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
2 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve očistíme celer, česnek, šalotky a mrkev, omyjeme rajčata, poté vše nakrájíme na kousky. Oháňku opláchneme.
- 2Na rozpáleném oleji opečeme oháňku, přidáme šalotky, česnek, celer, mrkev, nasekanou majoránku, sůl a pepř. Několik minut osmažíme a přilijeme víno. Když omáčka začne bublat, přidáme rajčata, vývar z hovězích kostí a protlak.
- 3Vaříme při mírném ohni cca 140 minut.
- 4Mezitím si v osolené horké vodě uvaříme těstoviny.
- 5Po uvaření omáčky z ní vyndáme oháňku, kterou zbavíme kosti a nakrájenou ji vhodíme do omáčky. Omáčku ještě ochutíme octem, cukrem, solí a pepřem. Znovu prohřejeme a servírujeme jako omáčku k těstovinám.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.