Omáčka ze směsí bylinek ke knedlíčkům z tofu
80 min.
Ingredience
- 250gramůRajčata
- 200gramůCuketa
- 80gramůŽampiony čerstvé
- 250mililitrůVývar zeleninový
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 50gramůŘeřicha
- 50gramůZakysaná smetana
- 40mililitrůOlej olivový
- 20gramůHořčice
- 10mililitrůOmáčka sójová
- 1stroužekČesnek
- 150gramůSýr Tofu - uzený
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
266 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
22 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Rajčata oloupeme, rozčtvrtíme a vykrojíme stopky. Rozložíme je na kuchyňský papír, aby se vpila přebytečná šťáva. Cuketu omyjeme, nakrájíme na 2 cm silné plátky. Ty pak ještě rozkrájíme na malé trojúhelníky. Žampiony očistíme a nakrájíme na kostičky. Vložíme do pánve, zalijeme polévkovou lžící zeleninového vývaru, krátce podusíme. Smícháme rozdrcené uzené tofu, podušené žampiony, pažitku, hořčici a zakysanou smetanu. Ochutíme bylinkovou solí a necháme 1-2 hodiny rozležet. Omyjeme a osušíme bylinky. Otrháme lístky ze stonků. Bylinky, česnek, sójovou omáčku, bylinkovou sůl a zeleninový vývar jemně rozmixujeme. Nakonec po troškách přilijeme olivový olej. Bylinkovou omáčku rozdělíme na čtyři talíře. Z ochuceného tofu zformujeme 12 knedlíčků a upravíme je na omáčku. Čtvrtky rajčat položíme kolem knedlíčků tak, aby vytvořily květinu. Mezi ně pak ještě umístíme trojúhelníčky z cukety.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.