Omáčka ze šťovíku
25 min.
Ingredience
- 80gramůŠťovík
- 50gramůMáslo čerstvé
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 500mililitrůVoda pitná
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 100gramůSmetana zakysaná 14%
- 1kusVaječný žloutek slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
203 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
16 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
359 mg
Cukr
42 mg
Postup přípravy
- 1Šťovík přebereme, povadlé listy vyhodíme. Zbylý šťovík posekáme nadrobno.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a usmažíme světlejší jíšku. Zalijeme vodou, metlou dobře promícháme, osolíme, opepříme, přivedeme k varu, přidáme šťovík, povaříme aspoň 10 minut a odstavíme.
- 3Ve smetaně rozkvedláme žloutek a přimícháme do odstavené omáčky. Již nevaříme. Omáčku podáváme ještě teplou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.