Omáčka ze šťovíku

25 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
203 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
16 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
359 mg
Cukr
42 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šťovík přebereme, povadlé listy vyhodíme. Zbylý šťovík posekáme nadrobno.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme mouku a usmažíme světlejší jíšku. Zalijeme vodou, metlou dobře promícháme, osolíme, opepříme, přivedeme k varu, přidáme šťovík, povaříme aspoň 10 minut a odstavíme.
  • 3
    Ve smetaně rozkvedláme žloutek a přimícháme do odstavené omáčky. Již nevaříme. Omáčku podáváme ještě teplou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.