Omáčka ze šťovíku s vínem
20 min.
Ingredience
- 80gramůŠťovík
- 2kusyŠalotka
- 125mililitrůVývar rybí
- 5lžicVíno bílé
- 4lžíceDolin - Vermouth
- 150gramůSmetana 33% (šlehačka)
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
561 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
43 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
373 mg
Cukr
290 mg
Postup přípravy
- 1V hrnci smícháme bílé víno, vermut, vývar, nasekané šalotky a vaříme do zhoustnutí.
- 2Poté přimícháme šlehačku, když omáčka zhoustne přidáme nasekaný šťovík, necháme půl minuty probublat a sundáme z ohně.
- 3Nakonec přimícháme máslo, sůl, pepř a citrónovou šťávu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.