Omáčka ze sušeného ovoce – lepocha

60 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
194 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
2 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
4 g
Cukr
29 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené ovoce: švestky bez pecek, jablka – křížaly, hrušky omyjeme, dáme do hrnce a zalijeme studenou vodou (5 dl). Přidáme cukr, skořici, hřebíček a vaříme je minimálně 3/4 hodiny, až se rozvaří.
  • 2
    Mezitím si v mléce rozmícháme maizenu.
  • 3
    Z rozvařeného ovoce vyjmeme hřebíček a vše jemně rozmixujeme (nebo propasírujeme přes síto).
  • 4
    Omáčku znovu přivedeme k varu, přimícháme mléko s maizenou a necháme přejít 1 minutu varem.
  • 5
    Lepochu dochutíme případně cukrem, špetkou soli a můžeme ji i přikyselit octem. Omáčku podáváme horkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.