Omáčka ze sušeného ovoce – lepocha
60 min.
Ingredience
- 100gramůŠvestky sušené
- 50gramůKřížaly (sušená jablka)
- 100gramůHrušky
- 45gramůCukr krupice
- 0,5lžičkaSkořice mletá
- 1kusHřebíček
- 2decilitryMléko plnotučné
- 1,5lžíceMaizena - kukuřičný škrob
- 0,5lžičkaSůl
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
- 5decilitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
194 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
2 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
4 g
Cukr
29 g
Postup přípravy
- 1Sušené ovoce: švestky bez pecek, jablka – křížaly, hrušky omyjeme, dáme do hrnce a zalijeme studenou vodou (5 dl). Přidáme cukr, skořici, hřebíček a vaříme je minimálně 3/4 hodiny, až se rozvaří.
- 2Mezitím si v mléce rozmícháme maizenu.
- 3Z rozvařeného ovoce vyjmeme hřebíček a vše jemně rozmixujeme (nebo propasírujeme přes síto).
- 4Omáčku znovu přivedeme k varu, přimícháme mléko s maizenou a necháme přejít 1 minutu varem.
- 5Lepochu dochutíme případně cukrem, špetkou soli a můžeme ji i přikyselit octem. Omáčku podáváme horkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.