Omáčka ze zelených rajčat
50 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 4lžíceOlej olivový
- 500gramůRajčata zelená
- 250gramůRajčata
- 125mililitrůVývar zeleninový
- 2stroužkyČesnek
- 1špetkaTabasco
- 0,25kusBylinky čerstvé - svazek
- 3lžíceOcet vinný
- 2lžíceCukr krupice
- 1špetkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
171 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
8 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
3 g
Cukr
16 g
Postup přípravy
- 1Nejprve rozpálíme olej a orestujeme na něm nasekanou cibuli a česnek. Poté přidáme a podusíme na kostičky nakrájená rajčata. (červená rajčata předem oloupeme).
- 2Přimícháme zeleninový vývar, ocet, cukr, sůl a tabasco a zvolna cca 20min provaříme.
- 3Omáčku prolisujeme přes síto a přidáme nasekané bylinky.
- 4Omáčka je vhodná k masu, zejména k telecím řízkům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.