Omeleta plněná revení a tvarohem
50 min.
Ingredience
- 6kusůVejce slepičí
- 250gramůMouka polohrubá
- 100gramůCukr moučkový
- 750mililitrůMléko polotučné
- 1špetkaSůl
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 20gramůMáslo čerstvé
- náplň
- 200gramůTvaroh jemný
- 100gramůCukr moučkový
- 300gramůReveň (Rebarbora)
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 1špetkaCitronová kůra
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
869 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
33 g
Sacharidy
111 g
Vláknina
4 g
Cukr
50 g
Postup přípravy
- 1V 500ml mléka rozkvedláme 5 vajec, osolíme, osladíme a po částech přisypáváme mouku, aby vzniklo hladké těsto.
- 2Z těsta postupně upečeme na pánvi na rozehřátém oleji 4 tenké omelety.
- 3Příprava náplně: V míse rozmícháme tvaroh se žloutkem a citronovou kůrou. Očištěnou, na kousky nakrájenou reveň chvíli podusíme s cukrem a potom vmícháme do tvarohové směsi.
- 4Náplní potřeme upečené omelety, každou stočíme, překrojíme na poloviny a urovnáme do máslem vymazané zapékací mísy. Krátce zapečeme ve středně vyhřáté troubě, zalijeme 250ml mléka s 1 rozkvedlaným vejcem a dopečeme dozlatova.
- 5Omelety upravíme na talíře a můžeme podávat pocukrované.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.