Omeleta plněná revení a tvarohem

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
869 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
33 g
Sacharidy
111 g
Vláknina
4 g
Cukr
50 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V 500ml mléka rozkvedláme 5 vajec, osolíme, osladíme a po částech přisypáváme mouku, aby vzniklo hladké těsto.
  • 2
    Z těsta postupně upečeme na pánvi na rozehřátém oleji 4 tenké omelety.
  • 3
    Příprava náplně: V míse rozmícháme tvaroh se žloutkem a citronovou kůrou. Očištěnou, na kousky nakrájenou reveň chvíli podusíme s cukrem a potom vmícháme do tvarohové směsi.
  • 4
    Náplní potřeme upečené omelety, každou stočíme, překrojíme na poloviny a urovnáme do máslem vymazané zapékací mísy. Krátce zapečeme ve středně vyhřáté troubě, zalijeme 250ml mléka s 1 rozkvedlaným vejcem a dopečeme dozlatova.
  • 5
    Omelety upravíme na talíře a můžeme podávat pocukrované.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.