Omeleta s brambory a uzeným masem
20 min.
Ingredience
- 200gramůUzené maso vařené
- 3kusyVejce slepičí
- 1lžičkaKmín celý
- 1kusCibule
- 2kusyBrambory
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceSádlo škvařené
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
831 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
73 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Uzené maso pokrájíme na menší kostičky a vložíme na pánev, kde masové kostky na rozehřátém sádle orestujeme. Cibule nakrájíme na kolečka, pokud je cibule větší, kolečka ještě přepůlíme. Přidáme cibuli k restovaným masovým kostkám a necháme ji zesklovatět. Dopředu uvaříme dvě brambory, které oloupeme a nakrájíme. Kousky brambor přidáme do pánve. Pokmínujeme. Nesolíme, protože uzené je slané samo o sobě.
- 2Do misky rozklepneme tři vejce a rozšleháme je. Zalijeme jimi směs na pánvi a stejnoměrně je na ní necháme rozlít. Počkáme, dokud omeleta neztuhne, pak ji vyjmeme z pánve, opepříme a případně i dosolíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.