Omeleta s dary moře
30 min.
Ingredience
- 100gramůMušle slávky
- 8kusůVejce slepičí
- 70gramůŠalotka
- 100gramůKrevety tygří - loupané
- 40mililitrůVíno bílé
- 80gramůSmetana 12% (konzumní)
- 40gramůPetržel - nať
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 60gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
372 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
27 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
751 mg
Cukr
989 mg
Postup přípravy
- 1Šalotky nakrájíme nadrobno a zesklovatíme je na másle. Přidáme mušle a krevety a asi 1 minutu restujeme. Přidáme víno a smetanu a krátce provaříme, ochutíme solí, pepřem a petrželí.
- 2Vejce dobře rozšleháme vidličkou, osolíme a opepříme. Na pánvi rozehřejeme máslo, nalijeme na něj rozšlehaná vejce, promícháme a při mírné teplotě necháme ztuhnout. Pomocí pokličky nebo druhé pánve omeletu otočíme a druhou stranu opečeme dozlatova. Na polovinu omelety rozložíme dary moře, omeletu přeložíme a velmi krátce prohřejeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.