Omeleta s hlemýždi
50 min.
Ingredience
- 40gramůŠalotka
- 30gramůLanýž
- 100gramůJátra husí
- 10kusůVejce slepičí
- 30gramůMáslo čerstvé
- 100gramůHlemýždi v nálevu
- 6gramůPažitka
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
326 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
22 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
152 mg
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Hlemýždě propláchneme a nechme okapat. Šalotku pokrájíme na drobné kousky a necháme podusit s hlemýždi na rozpálené pánvi. Dusíme 10 minut za mírné teploty.
- 2Lanýž oloupeme a nasekáme nadrobno, přidáme k hlemýžďům. a dusíme další 3 minuty. Poté přidáme husí játra pokrájená na kostičky.
- 3Osolíme, opepříme a odstavíme z plotny.
- 4Vejce vyšleháme v lehkou pěnovou směs. Máslo rozehřejeme na velké pánvi a poté na něj nalijeme vajíčka. Usmažíme omeletu, kterou z poloviny naplníme připravenou náplní.
- 5Posypeme sekanou pažitkou a ihned servírujeme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.