Omeleta s houbami enoki
22 min.
Ingredience
- 15mililitrůOlej sezamový
- 100gramůHouby enoki
- 4gramyZázvor celý
- 60mililitrůOmáčka Hoisin
- 6kusůVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 120gramůCibulka jarní
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
424 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
26 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Houby omyjeme a necháme okapat. Zázvor oloupeme, nastrouháme na jemném struhadle, vejce rozšleháme. Cibulku pokrájíme na kolečka, polovinu oleje rozpálíme a přidáme houby se zázvorem, smažíme 2 minuty, poté vmícháme omáčku Hoisin a povaříme 2 minuty. Odstavíme z plotny, zbytek oleje rozpálíme na pánvi, přilijeme polovinu vajec a posypeme polovinou cibulky, krouživými pohyby rozprostřeme po dně pánve. Smažíme, dokud nejsou vejce hotová, poté polovinu omelety posypeme houbami, přeložíme omeletu napůl a necháme chvíli prohřát. Omeletu přendáme na talíř a postup opakujeme se zbytkem vajec a hub.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.