Omeleta s houbami pro dřevorubce
50 min.
Ingredience
- 350gramůBrambory
- 130gramůAnglická slanina
- 35gramůOlej slunečnicový
- 2kusyCibule
- 2kusyRajčata
- 1,5lžičkySůl
- 0,5lžičkaKmín celý
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 0,5lžičkaKmín drcený
- 2špetkyCukr krupice
- 1decilitrSmetana 12% (konzumní)
- 8kusůVejce slepičí
- 1lžičkaHořčice
- 130gramůHříbky čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
514 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
37 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Brambory omyjeme a uvaříme doměkka ve slupce. Pak je scedíme, oloupeme a pokrájíme na kolečka.
- 2Anglickou slaninu pokrájíme na kostičky. Očištěné hříbky omyjeme a pokrájíme na plátky. Oloupanou cibuli pokrájíme nadrobno. Rajčata omyjeme a nakrájíme na plátky.
- 3V pekáčku si na oleji zpěníme cibuli, přidáme k ní hříbky, které osolíme (0,5 lžičky), posypeme kmínem, černým pepřem a dusíme je doměkka.
- 4Na houby dáme kolečka rajčat, která osolíme (0,5 lžičky), opepříme bílým pepřem, posypeme několika špetkami cukru a dále dusíme do doby, až rajčata pustí šťávu.
- 5Pak přidáme anglickou slaninu, na ni dáme plátky brambor, které též osolíme (0,5 lžičky), posypeme drceným kmínem a zlehka celou směs nadzdvihneme a lehce promícháme.
- 6Do 1 dl smetany rozšleháme vejce s hořčicí a celou směs přelijeme. Pak dáme pekáček do rozehřáté trouby a omeletu zapečeme při 220°C přibližně 10-15 minut dozlatova.
- 7Omeletu rozdělíme na talíře a podáváme horkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.