Omeleta s mletým masem
35 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusPaprika červená
- 2stroužkyČesnek
- 1kusPaprika žlutá
- 1lžičkaTymián sušený
- 250gramůMaso mleté - mix
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 4kusyVejce slepičí
- 4lžíceOlej olivový
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
379 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
31 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na kolečka a necháme zesklovatět na 3 lžících oleje. Vmícháme očištěné, na nudličky nakrájené papriky, tymián a opékáme asi 2 minuty. Vyjmeme z pánve a necháme na teplém místě.
- 2Ve výpeku osmahneme mleté maso a vmícháme papriky s tymiánem a cibulí. Podle chuti osolíme a opepříme. Maso zalijeme rozšlehanými vejci a pečeme, až se spodní strana opeče dozlatova. Omeletu obrátíme, přidáme lžíci oleje a dopečeme.
- 3Hotovou omeletu nakrájíme na porce a posypeme nastrouhaným sýrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.