Omeleta s nivou a ementálem
35 min.
Ingredience
- 5kusůVejce slepičí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50gramůSýr Niva (Rokfór)
- 50gramůSýr Ementál (Primátor)
- 1kusPažitka
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
411 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
22 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Bílky oddělíme od žloutků a ušleháme do tuhého sněhu. Žloutky smícháme se solí a pepřem. Nivu nakrájíme na kousky a ementál nastrouháme.
- 2Na pánvi rozpálíme máslo. Sýr a vaječný sníh smícháme se žloutky. Směs nalijeme na pánev a opékáme z každé strany 2 minuty. Po opečení položíme na prkénko, rozdělíme na porce a ozdobíme nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 24. 4. 2017
Omeleta s nivou a ementálem
Rychlá omeleta 😉