Omeleta s plody moře
15 min.
Ingredience
- 4kusyVejce slepičí
- 3lžíceMléko polotučné
- 1lžíceOmáčka sojová světlá
- 3kusyŠalotka
- 1kusPaprika červená
- 1kusPórek
- 125gramůOlihně
- 125gramůKrevety tygří - loupané
- 1lžíceBazalka
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 0,5decilitrOlej sezamový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
434 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
24 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
2 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Vejce našleháme s mlékem a sójovou omáčkou. Rozehřejeme sezamový olej ve woku, přidáme pokrájenou šalotku, pórek a papriku. Smažíme 3 minuty za stálého míchání. Přidáme kroužky olihně, krevety a pokrájenou bazalku. Smažíme další 3 minuty. Osolíme, opepříme a přendáme do předehřáté mísy a udržujeme teplé.
- 2V omeletové pánvi rozehřejeme máslo a přidáme našlehanou směs s vejcem. Smažíme, dokud těsto neztuhne. Na polovinu omelety rozložíme zeleninu s plody moře a druhou polovinu omelety přes směs přehneme.
- 3Omeletu rozkrájíme na 4 porce a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.