Omeleta s pórkem
30 min.
Ingredience
- 500gramůPórek
- 40gramůMáslo čerstvé
- 40mililitrůCitronová šťáva
- 6gramůSůl
- 4gramyPepř černý mletý
- 4kusyVejce slepičí
- 60gramůPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
242 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
15 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
3 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Očištěný pórek zbavený tvrdých částí nakrájíme na jemná kolečka. Osmažíme na rozpáleném másle doměkka, přidáme sůl, pepř a citronovou šťávu, dosmažíme dozlatova.
- 2V míse ušleháme vejce, přidáme smažený pórek, na velké pánvi rozpálíme máslo, vlijeme vaječnou směs. Smažíme dozlatova z obou stran, opatrně vyjmeme z pánve a rozkrojíme ještě horké na trojúhelníky jako pizzu. Servírujeme ozdobené nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.