Omeleta s uzeným masem
40 min.
Ingredience
- 300gramůVepřová uzená plec
- 300gramůŠrucha zelná
- 150gramůČekanka
- 150gramůSalát Polníček
- 80mililitrůOlej olivový
- 1stroužekČesnek
- 80gramůCibule
- 1lžíceKopr čerstvý
- 9kusůVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 500mililitrůVoda pitná
- 120mililitrůMléko plnotučné
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
559 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
45 g
Sacharidy
10 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Polníček, šruchu a čekanku opláchneme, maso nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, kopr nasekáme najemno. Vejce rozšleháme s mlékem.
- 2Polníček se šruchou a čekankou vložíme do vroucí vody a vaříme zhruba 6 minut, poté scedíme a necháme okapat. Na oleji zpěníme cibuli s česnekem, přidáme maso a chvíli smažíme. Poté vmícháme polníček, šruchu, čekanku a kopr. Zalijeme vejci s mlékem, osolíme, opepříme a pod poklicí na mírném plameni smažíme zhruba pět minut. Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.