Omeleta se lesními houbami

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
552 kcal
Bílkoviny
23 g
Tuky
37 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
7 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Mléko a mouku smícháme do hladké kaše, necháme 10 minut ustát. Houby očistíme, nakrájíme na kousky. Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky.
  • 2
    Vejce přimícháme do směsi mléka, osolíme. Na pánvi rozpálíme máslo a vylijeme 1/4 těsta. Omeletu pečeme z každé strany 2 minuty. Stejným způsobem uděláme další 3 omelety.
  • 3
    Na stejné pánvi rozpálíme olej a cibuli a houby na něm opečeme, osolíme a opepříme. Přilijeme smetanu a 5 minut povaříme, až se vytvoří krém. Petrželku omyjeme a nakrájíme najemno. Každou omeletu naplníme houbovou směsí, posypeme petrželkou, přehneme na polovinu a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.