Omeleta se zeleninou a fazolkami
40 min.
Ingredience
- 1kusPaprika žlutá
- 1kusPaprika červená
- 250gramůFazolové lusky zelené
- 200gramůBrokolice
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceŘeřicha
- 8kusůVejce slepičí
- 1lžíceOlej olivový
- 2lžíceMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
300 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
22 g
Sacharidy
11 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Očištěné papriky zbavené semen nakrájíme na nudličky, omyté a očištěné fazolky rozkrojíme na poloviny, omytou brokolici rozebereme na růžičky. Stonky oloupeme a pokrájíme na kolečka.
- 2Brokolici a fazolky každé zvlášť povaříme v osolené vodě asi 4 minuty, vyjmeme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 3V pánvi rozehřejeme olej i máslo, přilijeme rozšlehaná, osolená a opepřená vejce a poklademe na ně brokolici, fazolky a papriky. Na mírném ohni omeletu opékáme 10 - 12 minut.
- 4Nakonec pokrm posypeme čerstvou řeřichou a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.