Omeleta z hřibů
25 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 1kusPaprika červená
- 1lžičkaOregano sušené
- 1lžičkaVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 8kusůVejce slepičí
- 1lžíceMáslo nízkokalorické
- 10kusůHříbky čerstvé
- 1lžíceOlej olivový
- 1špetkaPepř černý mletý
- 90gramůSýr Čedar
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
282 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
16 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Předehřejeme troubu na 180 °C nebo na stupeň 4.
- 2Na mírném plameni rozehřejeme máslo spolu s olivovým olejem. Na jemno nakrájenou cibuli, papriku a hříbky přidáme do pánve a restujeme 5-10 minut. Cibule musí zesklovatět a houby pustit vodu. Pak přidáme oregano. Vejce s vodou mezitím rozšleháme, přidáme sůl, pepř a nastrouhaný sýr.
- 3Ztlumíme plamen a vlijeme do směsi. Až vejce začnou být hotová, dáme pánev do předehřáté trouby a necháme vejce 10-15 minut propéct.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.