Omelety s bylinkami a žampióny

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
337 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
17 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Petrželku omyjeme, necháme okapat a najemno ji nasekáme.
  • 2
    V míse smícháme mouku a trochu mléka, osolíme, přimícháme žloutek, přilijeme zbylé mléko a ušleháme hladké těsto. Pak do těsta přimícháme petrželku a necháme ho 15 minut odpočinout.
  • 3
    Žampióny omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky.
  • 4
    Jarní cibulky opláchneme pod studenou vodou a i se zelenou natí nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a prolisujeme.
  • 5
    V pánvi rozehřejeme máslo, nalijeme do ní těsto a omeletu smažíme na středním ohni z každé strany 1 až 2 minuty dozlatova. Postupně usmažíme omelety ze všeho těsta, přikryjeme je a necháme v teple.
  • 6
    V pánvi rozehřejeme olej a na něm za stálého míchání osmažíme nakrájené cibulky a žampióny, pak přidáme prolisovaný česnek a směs ochutíme tymiánem. Přilijeme vývar, vmícháme smetanu a přivedeme k varu. Vaříme na středním ohni přibližně 2 minuty až směs trochu zhoustne, pak opepříme a osolíme.
  • 7
    Na upečené omelety rozetřeme houbovou náplň, přeložíme je a podáváme posypané nakrájenou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.