Omelety s bylinkami a žampióny
35 min.
Ingredience
- 150gramůMouka pšeničná hladká
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 2hrstiPetržel kudrnka
- 2lžíceOlej olivový
- 300gramůŽampiony čerstvé
- 4kusyCibulka jarní
- 1stroužekČesnek
- 0,5lžičkaTymián sušený
- 0,5decilitrVývar zeleninový
- 50gramůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 2,5decilitryMléko polotučné
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
337 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
17 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Petrželku omyjeme, necháme okapat a najemno ji nasekáme.
- 2V míse smícháme mouku a trochu mléka, osolíme, přimícháme žloutek, přilijeme zbylé mléko a ušleháme hladké těsto. Pak do těsta přimícháme petrželku a necháme ho 15 minut odpočinout.
- 3Žampióny omyjeme, osušíme a nakrájíme na plátky.
- 4Jarní cibulky opláchneme pod studenou vodou a i se zelenou natí nakrájíme na kolečka. Česnek oloupeme a prolisujeme.
- 5V pánvi rozehřejeme máslo, nalijeme do ní těsto a omeletu smažíme na středním ohni z každé strany 1 až 2 minuty dozlatova. Postupně usmažíme omelety ze všeho těsta, přikryjeme je a necháme v teple.
- 6V pánvi rozehřejeme olej a na něm za stálého míchání osmažíme nakrájené cibulky a žampióny, pak přidáme prolisovaný česnek a směs ochutíme tymiánem. Přilijeme vývar, vmícháme smetanu a přivedeme k varu. Vaříme na středním ohni přibližně 2 minuty až směs trochu zhoustne, pak opepříme a osolíme.
- 7Na upečené omelety rozetřeme houbovou náplň, přeložíme je a podáváme posypané nakrájenou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.