Omelety s vařenou zeleninovou směsí

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
526 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
45 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
4 g
Cukr
452 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zeleninovou směs vložíme do vroucí osolené vody, uvaříme, scedíme, přelijeme studenou vodou a necháme okapat.
  • 2
    Z másla s mouky usmažíme světlou jíšku, zašleháme do ní po částech mléko a alespoň 10 minut povaříme. Poté necháme vychladnout.
  • 3
    Do vychladlé směsi zašleháme žloutky, muškátový květ, sůl, jemně nasekanou petrželovou nať a okapanou zeleninu. Směs vymícháme a přidáme do ní pevný sníh z bílků.
  • 4
    Z těsta na rozpáleném oleji smažíme po obou stranách omelety, které před podáváním sypeme strouhaným sýrem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.