Opečená cibule se špenátem a krutony

70 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
366 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
12 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
12 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Troubu předehřejeme na 220 °C. Cibuli očistíme, oloupeme, ale neodkrajujeme spodní část u kořínků. Cibuli nařízneme na klínky, dole úplně neodkrajujeme, cibule musí držet pohromadě.
  • 2
    Cibule vložíme do pekáče, promícháme s olejem, octem a medem. Posypeme najemno nasekanou chilli papričkou a přidáme 1 kousek skořice. Osolíme, opepříme a přilijeme 150 ml vody.
  • 3
    Pekáč s cibulí vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 50 minut. Po 20 minutách směs v pekáči promícháme. Vypečenou šťávu budeme potřebovat do zálivky, proto cibule občas při pečení podléváme vodou.
  • 4
    Ciabattu nakrájíme na kostičky, promícháme s olivovým olejem a vložíme na plech vyložený pečícím papírem. Plech dáme do trouby a ciabattu opečeme dozlatova. Cibuli a krutony pak necháme vychladnout.
  • 5
    Špenát omyjeme, natrháme na větší kousky a rozložíme na talíře. Na špenát poklademe pečenou cibuli. Do šťávy v pekáči přidáme trochu horké vody, necháme rozpustit, přidáme med, balzamikový ocet, osolíme, opepříme. Takto připravenou šťávou přelijeme připravený špenát s cibulí, posypeme krutony a na kostičky nakrájenou nivou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.