Opečená cibule se špenátem a krutony
70 min.
Ingredience
- 900gramůCibule červená
- 4lžíceOlej olivový
- 3lžíceBalsamico ocet
- 1lžíceMed včelí
- 1kusChilli paprička
- 1kusSkořice celá
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůŠpenát listový čerstvý
- 8gramůSýr Niva (Rokfór)
- Krutony
- Zálivka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
366 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
12 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
12 g
Cukr
10 g
Postup přípravy
- 1Troubu předehřejeme na 220 °C. Cibuli očistíme, oloupeme, ale neodkrajujeme spodní část u kořínků. Cibuli nařízneme na klínky, dole úplně neodkrajujeme, cibule musí držet pohromadě.
- 2Cibule vložíme do pekáče, promícháme s olejem, octem a medem. Posypeme najemno nasekanou chilli papričkou a přidáme 1 kousek skořice. Osolíme, opepříme a přilijeme 150 ml vody.
- 3Pekáč s cibulí vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 50 minut. Po 20 minutách směs v pekáči promícháme. Vypečenou šťávu budeme potřebovat do zálivky, proto cibule občas při pečení podléváme vodou.
- 4Ciabattu nakrájíme na kostičky, promícháme s olivovým olejem a vložíme na plech vyložený pečícím papírem. Plech dáme do trouby a ciabattu opečeme dozlatova. Cibuli a krutony pak necháme vychladnout.
- 5Špenát omyjeme, natrháme na větší kousky a rozložíme na talíře. Na špenát poklademe pečenou cibuli. Do šťávy v pekáči přidáme trochu horké vody, necháme rozpustit, přidáme med, balzamikový ocet, osolíme, opepříme. Takto připravenou šťávou přelijeme připravený špenát s cibulí, posypeme krutony a na kostičky nakrájenou nivou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.