Opečená kořenová zelenina (rösti)
65 min.
Ingredience
- 2kusyBrambory
- 1kusPastinák
- 1kusMrkev kořen
- 225gramůTuřín
- 1kusCibule
- 2,5gramyZázvor celý
- 1kusVejce slepičí
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaSůl mořská
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4plátkyAnglická slanina
- 20gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 0,5hrstPetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
180 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
8 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Nahrubo nastrouhané brambory, pastinák, mrkev a tuřín vložíme do čisté utěrky a vymačkáme vodu.
- 2Na teflonové pánvi rozpustíme máslo a ohřejeme olej, přidáme nasekanou cibuli, oloupaný a najemno umletý kořen zázvoru a 5 minut smažíme.
- 3Nastrouhanou, vymačkanou zeleninu smícháme s cibulí a zázvorem, přidáme středně velké rozšlehané vejce, hladkou bílou mouku, osolíme mořskou solí, opepříme a smícháme. Na vymazaný plech přemístíme zeleninovou směs a vytvoříme z ní placku o průměru 20 cm. V troubě pečeme 30-35 minut při teplotě 190°C. Placka je hotová, má-li nazlátlou barvu a křupavé okraje.
- 4Nakrájíme, zdobíme plátky opečené slaniny a čerstvou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.