Opečená kořenová zelenina (rösti)

65 min.
Švýcarsko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
180 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
8 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Nahrubo nastrouhané brambory, pastinák, mrkev a tuřín vložíme do čisté utěrky a vymačkáme vodu.
  • 2
    Na teflonové pánvi rozpustíme máslo a ohřejeme olej, přidáme nasekanou cibuli, oloupaný a najemno umletý kořen zázvoru a 5 minut smažíme.
  • 3
    Nastrouhanou, vymačkanou zeleninu smícháme s cibulí a zázvorem, přidáme středně velké rozšlehané vejce, hladkou bílou mouku, osolíme mořskou solí, opepříme a smícháme. Na vymazaný plech přemístíme zeleninovou směs a vytvoříme z ní placku o průměru 20 cm. V troubě pečeme 30-35 minut při teplotě 190°C. Placka je hotová, má-li nazlátlou barvu a křupavé okraje.
  • 4
    Nakrájíme, zdobíme plátky opečené slaniny a čerstvou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.