Opečená rýže smíchaná se sépiemi
55 min.
Ingredience
- 5kusůCibulka jarní
- 50gramůKoriandr čerstvý
- 1stroužekČesnek
- 1kusŠalotka
- 1kusChilli paprička zelená
- 75gramůSójové výhonky
- 400gramůSépie
- 600gramůRýže dlouhozrnná
- 200gramůHrášek
- 2lžíceOmáčka sójová
- 1špetkaSůl
- 6lžicOlej sezamový
- 2lžíceVíno rýžové čínské
- 150gramůHrachové lusky
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
829 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
13 g
Sacharidy
143 g
Vláknina
5 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Jarní cibulky a cukrové lusky opláchneme pod proudem tekoucí vody a odložíme, aby okapaly. Potom cibulky nakrájíme na kolečka a cukrové lusky na drobné kousky. Omytý koriandr nasekáme najemno. Šalotku i česnek zbavíme slupky a také nasekáme na drobné kousky. Opláchnutou chilli papričku rozřízneme, odstraníme z ní semínka a naporcujeme ji najemmno. Sójové výhonky omyjeme a nasekáme na kousky o délce maximálně 2 centimetry.
- 2Uvaříme ve větším hrnci v osolené vodě rýži, scedíme ji a necháme přikrytou pokličkou.
- 3Pod tekoucím proudem studené vody opláchneme sépie a 1 minutu je blanšírujeme ve vařící vodě. Potom je vyjmeme a odložíme stranou, aby mohly okapat.
- 4Připravíme wok, ve kterém zahřejeme 2 polévkové lžíce oleje, vhodíme na ně sépie a zprudka opékáme, dokud se asi během 2 minut nezbarví. Potom je vyjmeme z woku, do kterého potom přidáme další dvě lžíce oleje a vložíme uvařenou rýži, kterou 3 minuty opékáme. Potom i rýži vyjmeme z pánve.
- 5Do woku vlijeme další 2 lžíce oleje a pánev zahřejeme. Nejprve přidáme česnek, potom šalotku společně s chilli papričkou, hrášek a cukrové lusky. Za stálého míchání restujeme po dobu 2 minut. Přisypeme sójové výhonky a jarní cibulky, restujeme ještě další dvě minuty. Pak přidáme sépie a rýži. Dochutíme sójovou omáčkou a rýžovým vínem, osolíme a posypeme koriandrem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.