Opečené bagetky se sardelovou pomazánkou
27 min.
Ingredience
- 200gramůBageta
- 100gramůSardelové řezy
- 150gramůMáslo čerstvé
- 250gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 1lžíceOlej olivový
- 1lžičkaSůl
- 1lžíceBazalka
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
741 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
56 g
Sacharidy
30 g
Vláknina
1 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Česnek oloupeme a prolisujeme. Sardelové řezy nakrájíme na drobné kousky, rozmícháme s česnekem a utřeme s máslem.
- 2Bagety nakrájíme na plátky a potřeme je pomazánkou. Potřené plátky klademe na plech a pečeme dozlatova v troubě předehřáté na 225°C 6-8 minut.
- 3Ovčí sýr nastrouháme najemno. Opečené plátky bagety posypeme sýrem a pokapeme olivovým olejem. Podle chuti osolíme a opepříme a dáme zapéct na další 3 minuty.
- 4Opečené obložené plátky ozdobíme lístky bazalky a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.