Opečené čínské zelí
14 min.
Ingredience
- 800gramůZelí čínské
- 80mililitrůOlej arašídový (podzemnicový)
- 4stroužkyČesnek
- 60mililitrůOmáčka ústřicová
- 2gramyPepř černý mletý
- 40gramůSezam - semena
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
188 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
17 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Z čínského zelí odkrájíme měkké části listů, řapíky nakrájíme na proužky. Na hlubší pánvi rozpálíme arašídový olej, vložíme česnek, pokrájený na kousky a restujeme za stálého míchání, až česnek zezlátne. Přihodíme nakrájené řapíky a opékáme přibližně minutu, potom přidáme zbytky listů, zakapeme ústřicovou omáčkou, opepříme a jakmile listy zavadnou, odstavíme. Rozdělíme na jednotlivé talíře, zakapeme arašídovým olejem a posypeme sezamem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.